Bär detta när du ska meka

När du ska meka med bilen är det viktigt att du bär rätt kläder. Du behöver kläder som skyddar mot vätskor och eld, och dessutom är det viktigt att de är ordentligt bekväma. Gör inte misstaget att köpa i fel storlek, gå hellre och prova ut vad som passar och kom ihåg att det bör finnas utrymme i kläderna för att böja sig, lägga sig och arbeta i svåra positioner. 

Vi har betonat förut att ordentliga arbetskläder är viktigt för att du ska kunna göra ett framgångsrikt jobb med en bil. Men vad är det då som behövs och vad är bra att tänka på när du ska köpa arbetskläder? Här kommer vi med några handfasta tips.

Bra arbetskläder gör arbetet säkrare

Arbetskläder är egentligen en samlingsterm för en hel del olika detaljer som behövs för att du ska skydda din kropp på bästa sätt. Att meka med en bil är roligt, men inte helt riskfritt. Genom att investera i bra handskar, skor, arbetsbyxor och jackor ser du till att göra dig själv tjänsten att slippa batterivätskor och olja direkt på din hud. Dessutom minskar du risken för brännskador väsentligt. Med ett par bra, tunga och hårda skor behöver du inte heller oroa dig för att tappa verktyg och liknande. Vi behöver inte påminna dig hur förbannat ont det gör att tappa minsta mutter rakt på foten, och det finns betydligt större och tyngre lösa delar som kan ramla.

Många tycker att arbetskläderna är ett problem i sig. De är tunga, styva och gör en oflexibel i sina rörelser. Speciellt är det många som klagar på att skorna är obekväma. Det gäller att försöka väga in fördelarna och de minskade riskerna med vad du kan göra för att själv öka flexibiliteten i kläderna. Se till exempel alltid till att bära rätt storlek på kläderna. Det är inget kul med skavande byxor, men inte heller med för stora byxor som du måste se till att dra upp. Investera hellre i ett par som verkligen är din storlek, och som du kan arbeta bekvämt i.