Fördelar med en elscooter

Slipp trafikkö med bilen eller trängsel i kollektivtrafiken. En elscooter är det nya lätta sättet att ta sig fram på, framförallt i innerstan men den funkar även utmärkt på landet. Med en egen elscooter kan du när som helst snabbt och smidigt ta dig vart du vill. Det är dessutom ett miljövänligt transportmedel.

Att köpa elscooter kan vara en väl värd investering för dig och för klimatet. I jämförelse med en cykel går den mycket snabbare och i jämförelse med en moped är den mycket smidigare. Bor man i en större stad kan en elscooter underlätta ganska mycket när man till exempel har lite för lång för att gå till jobbet.

Miljö och klimat

Idag är luftföroreningar en riktigt stor miljöbov som tyvärr bidrar till att många människor dör i förtid. Några stora anledningar till just luftföroreningar är dubbdäck på bilar men även avgaser från olika bensin- och dieselfordon. Sverige är dock något bättre än många andra länder men det finns fortfarande mycket man kan göra.

”Sverige har i snitt lägre mängder små partiklar i luften än vad WHO rekommenderar och internationellt sett löper svenskar liten risk att bli sjuka av dålig luft, men även här hemma dör årligen tusentals människor till följd av föroreningar.”  säger SVT Nyheter.

Genom att välja ett miljösmartare transportmedel som till exempel en elscooter bidrar man till en hälsosammare miljö.

Vilka regler gäller när du ska köra elscooter?

Närbild av en man på en elektrisk skoter.Frågan är då vilka regler som gäller när man ska åka elscooter? Då en elscooter varken klassas som cykel eller moped får den köras både på cykelvägar och bilvägar. Kör man ute på bilvägar ska man se till så att man alltid anpassar sin körning efter hastighet och trafikläge. Självklart får man inte vara påverkad av alkohol när man är ute och kör och inte heller åka mer än en person. Man ska även alltid använda hjälm.