Så finansierar du den begagnade bilen

Att köpa en begagnad bil är ett bra val. Någon annan har tagit den största smällen när det kommer till värdeminskning. Har du inte hela summan till bilen går det utmärkt att låna till din begagnade bil, tänk bara på att planera återbetalningen.

Det är många som väljer att köpa en begagnad bil, det är ofta en bra affär. Nya bilar faller väldigt mycket i värde det första åren. Priserna på begagnade bilar varierar kraftigt och allt beror på vilken typ av bil du vill ha och vilken årsmodell. Om du ska köpa en begagnad bil i det lägre prissegmentet går det alldeles utmärkt att låna lite pengar för att finansiera bilen. Om du ska låna till en bil kräver vissa banker att du köper bilen av en licensierad bilhandlare. Men om du tar ett privatlån eller snabblån utan säkerhet behöver du inte tänka på sådant. Hos https://brixo.se/lana-10000 kan du låna en mindre summa till ditt begagnade bilköp. Kanske har du redan pengar på ett sparkonto men det fattas lite, då är det perfekt med ett snabblån. Snabblån betalas oftast ut väldigt snabbt vilket är bra om du vill köpa en bil på direkten. När du ska låna pengar är det alltid bra att försöka låna den minsta möjliga summan. Alla pengar som du lånar ska betalas tillbaka. När du lånar pengar får du betala en ränta, det kostar dig en viss summa varje månad att låna pengar.

Undersök bilen och säljaren

När du ska köpa en begagnad bil kan det vara knepigt att välja bilmodell. Fundera över vad du ska använda bilen till och utgå ifrån det när du ska välja bil. Om du köper bilen av en privatperson är det viktigt att du kollar upp personen och bilen ordentligt. Du ska inte glömma att kolla all dokumentation som rör bilen. Du har inte samma säkerhet när du köper bil av en privatperson jämfört med en bilhandlare. Innan du köper en bil kan det vara en bra idé att googla bilen och se om den bilmodellen du är intresserad av har några kända problem.

Tips för ett bra bilköp:

  • Undersök ägaren
  • Provkör bilen
  • Undersök bilen
  • Kolla all dokumentation
  • Skriv ett avtal