Hetaste begtipset 2018

När nya fordonsskatten träder i kraft kommer bilhandlarnas lokaler svämma över av dieselbilar som bytts ut till förmån för laddhybriden. Det kommer finnas många stora f.d tjänstebilar på diesel till försäljning, och tack vare dålig efterfrågan kommer de säljas billigt.

I ett tidigare inlägg har vi tipsat om hur vad man ska tänka på när man ska köpa en begagnad bil. Där var ett av tipsen att köpa en bil som haft den största värdeminskningen. Dyr från början, men sjunkit i värde av någon anledning. Och anledningen för i år är: den drivs på diesel. Då kommer du definitivt få njuta av nybilsglädjen. För spaningen är att många stora tjänstebilar drivs på diesel och kommer definitivt bytas ut inom kort.

Tidigare dyra bilar rasar i värde

Det är expressen.se som går ut med det heta begagnattipset för 2018. Den nya fordonsskatten kommer göra det dyrare att köpa dieselbilar. Med nya klimatzoner kommer dessutom fler att välja bort dieselbilen, även om de inte lär träda i kraft i år.

”Tipset är att många tjänstebilsförare som i dag kör runt med en stor dieselbil kommer att välja en laddhybrid. Bilar som Kia Optima PHEV, BMW 2-serie hybrid, VW Passat GTE, Volvo V90 T8, Volvo XC60 T8 och Mitsubishi Outlander PHEV kommer att sälja som smör.”

Exempel på bilar som du kan fynda är den populära Audi A6, Skoda Superb och den inköpsdyra Mercedes E-klass. Kolla runt på din bilhandlare, det kan finnas fynd för dig!