Detta ska du tänka på när du startar en egen bilverkstad

Är du intresserad av bilar och kanske är trött på ditt vanliga jobb som anställd? Varför inte starta en egen bilverkstad där du får vara din egen chef och jobba med din dröm! Att starta eget är hetare än någonsin och det är få personer som ångrar att det vågade satsa. Bli en av dem som vågade du också.

Att starta en bilverkstad är kanske en dröm du har haft länge och äntligen är det dags att göra slag i saken. Vad är det då du behöver tänka på? För det första behöver du hitta en bra lokal på markplan som har plats för flera bilar. Du behöver även köpa in all verkstadsutrustning som du kan hitta hos Källs.

Hur startar du eget?

bilAtt starta eget är faktiskt det bästa sättet att komma ur arbetslöshet. Undersökningar visar att 84 % av de som har fått ett starta eget bidrag har en sysselsättning efter ett halvår vilket visar att det finns goda möjligheter för att lyckas med ett eget företag. Det du behöver är en tro på din affärsidé. Efter detta kan du börja skriva på en affärsplan och ansöka om att starta din verksamhet hos bolagsverket. Du behöver välja en bolagsform vilket kanske inte är helt lätt. Här kan du välja mellan enskild firma, Handelsbolag eller Aktiebolag. Numera har aktiekapitalet sänkts till 25 000 kronor vilket har gjort att fler har möjlighet till denna bolagsformen.

Kör igång bolaget

När väl bolaget är godkänt och du har hittat din lokal kan du köra igång ordentligt. Satsa på både digital och traditionell marknadsföring för att få in potentiella kunder. Med detta menar vi att du bör använda dig av social medier för att nå ut men över traditionella såsom flygblad, affischer och den klassiska och bästa word of mouth. Lycka till med din nya bilverkstad!