Raggare eller Raggare

Vem är han, raggaren? Personen som man förknippar med en stor amerikansk bil, tärningar i backspegeln (och glöm inte Wunder-Baumen), kammen i fickan och brylkräm i håret.

Raggarens öde är inte längre att stå vid korvkiosken och flörta med damer. Nej, nu vet man inte längre vilka som är äkta hard-core mot de som följer samhällets vindar och de rådande modetrenderna. För på stenare tid har 50-talets mode hittat tillbaka.

Bilen är kittet

Vad som är lite spännande och kul är att raggarna, när det kommer till bilar, ska äga en amerikanare och ha en V8:a under huven, men att hela raggarkulturen är svensk. Det centrala är bilen, men motorträffarna, festerna och hela gemenskapen kring bilen är det som gör raggarkulturen till vad den är. Varför bilarna ofta är slitna och ser ut som om de kör på sista versen är då de kan gå från generation till generation. Genom sociala medier blir det enklare att finna nya bekantskaper och att kulturen växer snabbare och större. Men det bidrar även till att många bara anammar stilen och inte bryr sig för fem öre om dess historia eller värderingar.

Vill du blåsa liv i din gamla bil kan du på www.skruvat.no finna dina reservdelar för mycket bra priser. Eller kanske vill du pröva på att bygga en egen Chevrolet Chevelle.  Att leta delar på skroten är ett hett tips för att sedan renovera upp. Sedan hänga på något Community för att bolla idéer med likasinnade kan ge ny kraft och inspiration.