Tänk på detta när du köper elbil

Har det blivit dags att skaffa elbil? Då är det vissa aspekter att tänka på, för att få ut så mycket som möjligt av bilägandet. Läs mer om det här!

Elbilarna blir en allt vanligare syn på vägarna och garageuppfarterna. Faktum är att elbilen har flertalet fördelar jämfört med bränsledrivna bilar, då det handlar om både miljö och ägandekostnader. Att gå från en bil med äldre teknik till en elbil innebär dock vissa saker att tänka på och här nedan ska vi gå igenom några av de vanligaste och viktigaste aspekterna.

Laddmöjligheter i ditt bostadsområde

En viktig aspekt med elbilsägandet är möjligheter att ladda fordonet och att kunna göra detta så tillförlitligt och kostnadseffektivt som möjligt. Här kommer opigo.se in i bilden. Opigo erbjuder en smidig helhetslösning för laddning av elbil och riktar sig både till företag och bostadsrättsföreningar. Är du en ambassadör för elbilsinköp i ditt område kan du värva dina grannar och på så sätt få installation av laddstolpe i anslutning till bostaden till ett mycket förmånligt pris. Det är lättare att göra ett elbilsköp om det redan finns en plats att ladda den.

Skulle du någon gång sälja din bostad är det en stor fördel att din bostadsrättförening kan erbjuda laddningsstolpar – det kan rentav styra valet av bostad, eftersom möjligheten att ladda bilen står högt i kurs bland spekulanter. Med andra ord är det en potentiell höjare av din bostads värde!

Lika viktigt på företaget

Eftersom många tar sin elbil till jobbet är det förstås mycket viktigt att kunna ladda sitt fordon även där. Om din arbetsgivare inte redan erbjuder möjligheten, tipsa om de lösningar som finns via Opigo så att allt fler på arbetsplatsen kan känna sig trygga med att skaffa sig elbil. Det kan exempelvis handla om platser i ett garage eller utomhus.