Köp av begagnad bil

Under våren är det många bilägare som lämnar in sina bilar till verkstaden innan det är dags med besiktningen för att få klarhet i vad som behöver åtgärdas för att bilen ska klara sig prickfritt igenom besiktningen. Men om du ska köpa en begagnad bil bör du vara extra noga att verkligen få bekräftelse på att bilen ens genomgått en besiktning nyligen.

Något du ska se upp med när du planerar att köpa en begagnad bil är att inte lägga ut handpenning på bilen förrän en ordentlig besiktning genomförts av bilen eftersom ny statistik visar att omkring var tredje begagnad bil på marknaden blir underkänd av Bilprovningen. Sålunda kan nämnas att det dock är vissa det modeller som klarar sig bättre igenom än andra och de modeller som klarar sig bäst är bland annat Skoda och Audi. Det som man bör kasta ett extra öga på är bilens belysning eftersom slarv med dåliga strålkastare tillsammans med slitna däck utgör i 70 % orsaken till allvarliga olyckor. Ett tips är att besöka oljebaren.se och byta ut sina strålkastare med jämna mellanrum och inte bara inför en besiktning för att på så vis vara säkrare och tryggare ute på vägarna. Vidare skulle fler begagnade bilar kunna godkännas i besiktningen om bilägarna blev bättre på att serva sina bilar oftare än enbart inför bilprovningen eftersom att detta inte bara skulle förlänga bilens livslängd men även öka värdet vid försäljning av bilen.

Att se upp med vid köp av begagnad bil

Först och främst är det viktigt att bilen har så lite rost som möjligt eftersom att rost i karossens underrede ofta drabbar bilens broms- och styrförmåga vilket kan orsaka allvarliga bilolyckor. Vidare är det även viktigt att kontrollera bilens motor och för att verkligen kunna se om det är bvärt att köpa bilen är det bästa tipset att be en erfaren mekaniker att utvärdera bilen innan ett köp genomförs.