”Dvärg som glömt körkortet”

När man gick i skolan och hade glömt att skicka in sin läxa skyllde man på att hunden ätit upp den, och kan komma undan med det. Men samma knep går inte med polisen.

Det var i Norge som det hela inträffade. En tioårig pojke hoppade in med sin 18 månader unga lillasyster i bilen som han tagit från sina föräldrar och körde hela 15 kilometer innan de blev stannade av en polisbil. När polisen sedan kom fram sa pojken att han var en dvärg och att han hade glömt sitt körkort hemma. En historia som det inte tog lång tid att blåsa hål på. Och en biltur som kunde ha gått mycket illa.

Ovetandes föräldrar

Under hela händelsen så hade föräldrarna varit hemma och helt ovetandes om vad deras barn haft för sig. De smet ut när föräldrarna låg och sov. Då detta inte var straffbart räknar man med att föräldrarna nu kommer ha ett prat med de båda barnen om vilka typer av olyckor som skulle kunnat ha inträffat. Men då allt tyder på att den lilla pojken hade fått ett infall och inte hade planerat detta så kommer med största sannolikhet inte historien att upprepas igen.

Körkortet är en självklarhet

När man närmar sig den myndiga åldern är det för de flesta en självklarhet att man ska ha ett körkort i sin plånbok. Du kan bokade online på Ringensbilskola.se för att redan nu, ett klick bort, komma ett steg närmare. För i dagens samhälle är det av stor vikt för att kunna röra sig friare, men även för att kunna få det jobb man vill ha och som ibland kan kräva att man har ett körkort. Men, det handlar även om att ha respekt för både bil och för väg och att underhålla sitt körkort med att vara ute mycket i trafiken så körningen inte blir ringrostig.

Trafikverket finns det mängder av bra information som är nyttigt att läsa på för alla som vill ta körkort men även om man vill få större koll på vad som händer ute på vägarna.