Skydda motorcykeln inför MC-träffarna

Den som äger en motorcykel vet hur kär den brukar vara. Framför allt om MC-intresset kombineras med en förkärlek för att åka med hojen på olika MC-träffar och andra events. Desto viktigare blir det att skydda motorcykeln. I den här artikeln kan du läsa om hur du kan skydda din motorcykel från väder och vind och om två härliga internationella MC-events.

Äger du en motorcykel? Då är det bara att erkänna att din fåfänga spelat en stor roll för ditt val av hoj. Inte för att det finns någon anledning att tro att det skulle vara svårt för dig att erkänna det. Alla som äger en motorcykel vet att cykelns utseende varit en avgörande faktor för att det blev just den som hamnade i hens ägo. Det gör det såklart viktigt att skydda motorcykeln mot väta och smuts.

par på MCSkydda din MC

Självklart för din egen skull, men kanske är du den slags motorcykel-ägare som emellanåt tycker om att åka på motorträffar eller andra events. Men om du liksom många andra motorintresserade har platsbrist i garaget kan det vara svårt att veta hur du bäst ska skydda motorcykeln. Den enklaste alternativet är att skydda MC:n med förrådstält, praktiskt och enkelt, samt går att sätta upp där det passar bäst och ger samma skydd som ett garage.

Motorcykelevents runtom i världen

Det finns många olika slags MC-events att ta del av året runt. Här följer två speciella och roliga träffar att ta del av.

Distinguished Gentleman’s Ride

Det här är ett relativt nytt event som anordnats sedan 2012 med målsättningen att uppmärksamma prostatacancer. För att delta ska du helst klä upp dig i tweedkavaj och gärna komplettera med gammaldags motorglasögon – ju mer proper desto bättre. Eventet anordnas en gång om året i över 700 städer i 110 länder någon gång under hösten.

Elefantentreffen

Elefantentreffen är ett event som hållits i Tyskland de senaste 60 åren. Eventet samlar lite drygt 5000 motorcykelåkare i januari eller februari varje år. Det är kallt och slaskigt men beskrivs som alldeles underbart av dem som varit där. De som deltar åker dit på sina motorcyklar, grillar, dricker öl och umgås.