Bygg en parkering vid din bilverkstad

När du driver en parkeringsverkstad är det viktigt att dina kunder kan parkera smidigt intill verkstaden. Det är inte säkert att deras bil fungerar fläckfritt och det är bra om parkeringen ligger så nära ingången som möjligt. För att parkeringen ska bli så kundvänlig som möjligt är det fördelaktigt att ta hjälp av ett professionellt parkeringsbolag.

Om du väljer ett parkeringsbolag som presenterar smidiga lösningar inom parkeringsservice kan du försäkra dig om att parkeringen blir lättillgänglig för dina kunder. De kan hjälpa dig med allt från biljettköp till målning av linjer samt övervakning om det önskas.

Tänk på att använda tydliga skyltar

Det är viktigt att du har rätt skyltar så dina kunder förstår vart de får parkera samt hur länge. Du kan till exempel ha skyltar som säger ”kundparkering” och ”endast för personal” så dessa hålls separata. Du kan även sätta upp hur länge någon får stå på din parkering. Om du har en gratisparkering kan det vara bra att sätta en gräns på 24 timmar. Om du har en betalparkering är det viktigt att detta framgår tydligt. Då kanske du även behöver sätta upp en skylt som visar vart parkeringsautomaten är.

Ha en övervakad parkering

Du bör även fundera på om parkeringen ska vara övervakad eller inte. Det är alltid en extra trygghet för dig som äger bilverkstaden och för kunderna om parkeringen är övervakad. Det avskräcker från sabotage och stölder. Många kunder väljer bort butiker eller företag om de vet om att de inte kan parkera sin bil på ett säkert sätt. Om du skulle vilja införa övervakning kan ett parkeringsbolag även hjälpa dig med denna biten.

Innan du kontaktar ett parkeringsbolag är det bra om du har en bild av hur parkeringen ska se ut och vilka behov du har. Då är det lättare att få en parkering som passar för just dina kunder. Se till att parkeringen och eventuell betalning är enkel att förstå så det inte blir några onödiga irritationsmoment för dina kunder. Du vill inte riskera att tappa kunder på en sådan tråkig bagatell.