Tänk på detta vid bilköp

Det finns mycket man bör tänka på när man ska köpa en bil. Till exempel bör man fundera över hur den ska finansieras men man måste även tänka längre in i framtiden och välja en bil som man sedan kan sälja vidare.

En studie som Aftonbladet publicerat visar att en konstig färg på bilen avskräcker varannan köpare från att köpa bilen. Det innebär alltså att om man köpt en bil med en lite annorlunda färg, kan det bli knepigt att sälja vidare den sen. De allra mest lättsålda färgerna är enligt undersökningen grå, svart och silver medan rosa, orange och lila är de absolut mest svårsålda färgerna. Männen är de som enligt undersökningen har mest svårt att köpa en bil som har en utstickande färg.

Välj rätt märke

När man ska köpa en bil är det väldigt viktigt att man tänker på att köpa en bil som många vill ha efter en och därför kan det alltså vara smart att skippa bilarna i en massa konstiga färger. Det gäller också att tänka på att man inte väljer ett för udda märke, skriver Svenska Dagbladet. Då kan man vara ensam om att älska den och risken finns att andra inte ser charmen med den, vilket gör att priset sjunker.

Finansiera bilköpetbillan-pengar

Ytterligare något att tänka på när man ska köpa bil är hur man ska finansiera den. Det finns nämligen bättre och sämre sätt att göra det på. Ett av de allra vanligaste sättet att finansiera bilen är att ta ett billån. Det finns flera olika typer av billån och man kan exempelvis både ta ett privatlån och ett lån hos bilhandlaren.

”Det finns många olika sätt att finansiera sitt bilköp om man inte har möjlighet att köpa kontant.” Läs mer.