Bygg bilen själv

Hittar du inte en bil som faller dig i smaken eller kostar bilarna du är sugen på mer än vad din plånbok innehåller? Det går faktiskt att bygga bilen helt själv från scratch – det gäller bara att veta hur man gör!

bil verktyg skiftnyckelNågot som tack vare film och tv-serier blir allt populärare är att bygga sina egna bilar, det skriver tidningen LT. Men innan man ger sig på ett bilbygge kan det vara bra att vara väl påläst om vilka regler som gäller och dessa hittar man i första hand hos Transportstyrelsen – så det kan vara ett bra initiativ att först kika igenom dessa innan man börjar bygga eller bygga om bilen för att göra den till sin drömbil. En annan sak som heller inte ska glömmas är att det kan behövas vissa specialdelar till bilen såsom vissa plåtdetaljer med mera. Och hos Sarholms Plåtdetaljer, som man hittar under adressen www.sarholms.se, är det enkelt att beställa de typer av delar som man saknar – men kom ihåg att ha rätt mått, annars kan det gå tokigt och du måste börja om från början, och det vill nog ingen göra!

Så går du till väga

Det som du ska tänka på när du bygger din egen bil är att vara beredd på att det kommer krävas mycket tid och planering innan du ens kan starta själva bygget. Någon som känner till just detta mycket väl är Henrik Berglund som fem år efter att han sett en egenbyggd bil i en tidning nu har byggt klart sin egen. I en intervju med tidningen Hela Hälsingland berättar han bland annat om hur detta inte är första gången som han håll på med bilar, men det är dock första gången han byggt en från grunden – men det var inte direkt en dans på rosor. Flera gånger har han kört fast men fortsatt i alla fall så det är ingen underdrift att bilbyggandet var en utmaning. Därför är det främsta rådet att ta emot om man själv vill bygga en bil: läs reglerna för vad som gäller, läs på noga hur du ska göra själva byggandet och ha sedan tålamod och låt byggandet pågå i lugn takt – du blir klar när du blir klar utan stress, och då blir resultatet också mycket bättre!